Services Sidebar Right

Pellentesque accumsan lacus vel lorem euismod non posuere ipsum fringilla.

  • GEESTELIJKE STROMINGEN
GEESTELIJKE STROMINGEN

Aum
Buiten de omvangrijke Bô Yin Râ-collectie biedt De BOEKENVRIEND tal van boeken aan op het gebied van levensbeschouwing en zingeving: de kern van onze collectie.

Allereerst RELIGIE:

Zowel Christendom, Judaïca en Islam, als Oosterse godsdiensten: Hindoeïsme, Boeddhisme, en Taoïsme maken deel uit van de Religieuze Stromingen.

Vervolgens ESOTERIE:

Oude esoterie zoals Rozenkruisers en Vrijmetselarij, alsook Antroposofie. Daarnaast allerlei werken op het terrein van Mysteriën en Magie. Daarbij komen nog talloze nieuwere werken over bijvoorbeeld het  vroege Christendom of Symboliek.

Tegenwoordig worden parapsychologische werken ook esoterisch genoemd, maar daar doen we niet aan mee. Deze boeken verkopen we niet of nauwelijks.

Esoterische Literatuur, van o.m. Gustav Meyrink, Anker Larsen en Hermann Hesse is ook bij ons te vinden.

FILOSOFIE:

Deze rubriek is vrij uitgebreid. Een aantal oudere werken zijn voorradig, doch het merendeel betreft  nieuwere werken, vaak van groot belang. Naast de vele primaire teksten vindt u bij ons ook veel boeken over bepaalde filosofen of filosofische stromingen.

PSYCHOLOGIE:

Hier ligt de nadruk op psychotherapeutische werken, veelal met een min of meer religieus raakvlak. Het werk van bijvoorbeeld C.G. Jung is goed vertegenwoordigd.

KUNST:

Tal van Kunstboeken mogen we aanbieden. Begrijpelijk dat het vooral om religieuze kunst, derhalve meestal oudere kunst gaat. Veel fraaie uitgaven.

MYTHOLOGIE:

Ten slotte vermelden we een tamelijk uitgebreide voorraad boeken op het terrein van de Klassieken en de Mythologie. Werk van kwaliteit.

Het grootste deel van onze Voorraad Geestelijke Stromingen is niet op het internet te vinden. Derhalve krijgt u ze alleen te zien bij een bezoek (na afspraak) of ten dele op een boekenmarkt (bijvoorbeeld Deventer).